Organizacja rocznicy ślubu w lokalu

Rocznica ślubu to uroczysta chwila – warto zaplanować ją z przepychem, ale i zgodnie z naszymi możliwościami finansowymi. Niezwykle popularne staje się organizowanie niewielkich przyjęć na ok. 10 osób w hotelowych restauracjach. Takie przyjęcie pozwoli nam na cieszenie się z chwili w gronie bliskich, a jednocześnie pozbawi przykrego obowiązku przygotowywania potraw, organizacji stołu. Jak wykorzystać taką możliwość?\r\n

Wybierz restaurację z klasą

\r\nPodstawą jest wybranie odpowiedniej restauracji – właściciel hotelu czy lokalu powinien móc zaproponować nam niewielką, kameralną salkę, w której możemy świętować w prywatnym gronie. Jeśli sala jest dostępna w wybranym przez nas terminie konieczne jest ustalenie menu. Zazwyczaj szef kuchni udostępnia kilka rodzajów menu, które możemy łączyć czy mieszać. Warto pomyśleć, czy wśród naszych gości będą osoby ceniące kuchnię wegetariańską. W takim przypadku szef kuchni zaproponuje stworzenie menu w wersji wege dla określonej liczby osób. Do menu musimy dobrać owoce, ciasta, desery i napoje.\r\n\r\nPrzed przyjęciem obsługa restauracji przygotowuje dla nas stół – wykorzystywana jest elegancka zastawa stołowa oraz dodatki: kwiaty, serwetniki. Nad obsługą przyjęcia czuwać będzie wykwalifikowana kadra kelnerów. Zazwyczaj przy 10-15 gościach wystarczy, gdy na sali pomaga dwójka osób z obsługi. Czytaj więcej na hotellord.pl.